Med fotogrammetri-tekniken kan vi skanna in fysiska objekt som bland annat större skulpturer och mindre föremål till digitala 3d-modeller med hög detalj återgivning i både geometri och färg. Vi använder oss av system kameror för att få skarpa och detaljrika bilder som möjligt och tillsammans med dagsljuslampor med rätt ljussättning blir färgåtergivningen så likt originalet som möjligt.

Fördelen med fotogrammetri ligger framförallt i färgåtergivningen men också för att vi har möjligheten att skanna in objekt i olika miljöer och storlekar. Mycket små föremål går dessutom att skanna in med hjälp av en makro objektiv.

Ett objekt tas fram genom att fota av den mängd bilder som behövs för att kunna få fram en digital 3d-modell utifrån bilderna som har tagits. När samtliga bilder genereras till en 3d-modell så använder vi underlaget för att färdigställa en digital 3d-modell.

Modellen som skapas efter en inskanning behöver oftast bearbetas på olika sätt beroende på typ av objekt som skannas in. Ska modellen ingå i en 3d-konstruktion så använder vi modellen som mall och ritar upp en cad-modell över originalet eller så konverterar vi inskannings-datan om det är möjligt. De här modellerna kan vi sedan modifiera enligt era önskemål och t.ex. skriva ut en fysisk modell eller för användning av digitala ändamål.

 Se nedan för olika exempel på inskannade objekt

Offertförfrågan

Skicka gärna en förfrågan till oss om du behöver hjälp med att få ett objekt inskannat så återkommer vi med rådgivning och prisförslag.

  Ditt namn: (obligatorisk)

  Företag: (obligatorisk)

  Organisationsnummer/personnummer: (obligatorisk)

  Din e-post: (obligatorisk)

  Telefonnummer: (obligatorisk)

  OBS! Storleken på din fil får vara max 9,5 MB!
  Bifogad Fil: ( F3D, WRL, OBJ, STP, STEP, STL, DWG, IGS, IGES, FBX, PDF, JPG och PNG)

  Ditt meddelande