Med fotogrammetri kan vi skanna in fysiska objekt som bland annat skulpturer, föremål till digitala modeller med både hög detaljåtergivning i både geometri och färg. De här modellerna kan vi sedan modifiera enligt era önskemål och t.ex. skriva ut en fysisk kopia eller för digital visning.


Exempel på en inskannad dödskalle dekoration.

Vi använder oss av digitala SLR kameror med fullformats sensorer för att få så skarpa och detaljrika bilder som möjligt och tillsammans med dagsljuslampor och gråkort blir färgåtergivningen exakt som originalet. Fördelen med fotogrammetri ligger framförallt i färgåtergivningen men också att vi har möjligheten att skanna in objekt i olika miljöer och storlekar. Mycket små föremål går att skanna in med hjälp av en makro objektiv.


Exempel på en tand som skannats in med makro objektiv.

Modellen som skapas efter en inskanning behövs oftast efterarbetas på olika sätt beroende på typ av objekt. Ska modellen ingå i en konstruktion så använder vi modellen som mall och ritar upp en 3D CAD modell över originalet. Ska modellen istället visas i realtid på nätet eller i en VR presentation är modellen alldeles för högupplöst optimeras så geometrin blir lättare och baka in mindre detaljer till texturer som grafikmotorn sen snabbare kan rendera.


Exempel på en skulptur som skannats in med SLR kamera.

 

Offertförfrågan
Skicka gärna en förfrågan till oss om du behöver hjälp med att få ett objekt inskannat så återkommer vi med rådgivning och prisförslag.

Ditt namn: (obligatorisk)

Företag: (obligatorisk)

Organisationsnummer/personnummer: (obligatorisk)

Din e-post: (obligatorisk)

Telefonnummer: (obligatorisk)

OBS! Max storlek på fil är 95 MB!
Bifogad Fil: ( F3D, WRL, OBJ, STP, STEP, STL, DWG, IGS, IGES, FBX, PDF, JPG och PNG)

Ditt meddelande