3D-CAD & 3D-Modellering

FRIFORMS MODELLERING

Friforms modellering består utav flera olika modellerings tekniker så som polygon modellering (även kallad mesh-modellering) och digital skulptering. Användningsområdet kan vara allt från realtids renderingar i en spelmotor, rendera fotorealistiska stillbilder eller för att skapa 3d-modeller för 3d-utskrift.

En digital 3d-modell består utav ett flertal plattor i form av ett rutnät i olika storlekar som bygger upp modellen. För att skapa en mjuk och följsam yta måste ett flertal små platta ytor kopplas samman förr att ge illusionen av att den exempelvis är rund. Fördelen är att man har större kontroll över ytans form men detta medför också att filerna lätt växer i storlek beroende på modellens komplexitet.

Vi kan hjälpa er ta fram modeller utefter bilder eller skisser eller till och med gemensam framtagning av just din 3d-modell i vår studio där vi med anvisningar från er tar fram 3d-modellen. För detta krävs det att vi bokar in en tid hos oss efter att vi fått en förfrågan från er via formuläret nedanför.

Begär offert

CAD – COMPUTER AIDED DESIGN

3D-UTSKRIFTER MED SLA OCH DLP-TEKNIKEN

CAD modeller används oftast när det är krav på hög precision på storlek och passform som när en produkt ska serie tillverkas. Från en 3D CAD modell kan vi också skapa en måttsatt 2D ritning.

  • Stress simuleringar utav modellen.

  • Hög precision.

  • Enkelt att göra ändringar.

Modellen byggs upp från matematiska beräkningar vilket gör filformaten mindre och även skalbara utan någon förändring i kvalité. Ifall en ändring måste göras kan man enkelt gå in och ändra parametrarna, till exempel om ett hål måste få en större diameter mm.

Givetvis så läser vi och skriver under ert sekretessavtal om ni önskar det.

Slutgiltiga filformatet vid CAD modellering blir STEP eller STL.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Kontakt